Pana de electricitate de la centrala nucleară Fukushima ar fi fost provocată de un şobolan

Pana de electricitate de la centrala nucleară japoneză Fukushima ar fi putut fi provocată de un şobolan, a declarat operatorul centralei, Tokyo Electric Power (Tepco), relatează joi BBC News Online.

228 afișări
Imaginea articolului Pana de electricitate de la centrala nucleară Fukushima ar fi fost provocată de un şobolan

Pana de electricitate de la centrala nucleară Fukushima ar fi fost provocată de un şobolan (Imagine: www.japantimes.co.jp)

Compania crede că animalul ar fi provocat un scurtcircuit, antrenând o pană de curent electric. "Am îngrijorat profund populaţia, dar sistemul a fost repornit", a declarat purtătorul de cuvânt al Tepco, Masayuki Ono, citat de AFP.

Pana de curent electric a determinat oprirea sistemelor de răcire la piscinele pentru combustibil uzat ale reactoarelor 1, 3 şi 4, luni seara, dar sistemele de răcire ale reactoarelor nu au fost afectate. Defecţiunea a fost reparată după aproximativ 30 de ore, iar toate sistemele de răcire erau operaţionale miercuri dimineaţa.

Tepco a explicat că a găsit un animal mort în apropierea instalaţiei electrice, care avea aproximativ 15 centimetri. Compania a publicat o imagine în care animalul pare a fi un şobolan mort.

Incidentul a evidenţiat fragilitatea dispozitivelor actuale de la acest complex atomic, afectat de valul seismic generat de cutremurul din 11 martie 2011.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici