Papa Benedict al XVI-lea aduce un omagiu victimelor nazismului

Papa Benedict al XVI-lea a adus duminică un omagiu victimelor nazismului, cu prilejul comemorării "Nopţii de Cristal", denunţând "furia nazistă" şi "persecutarea sistematică a evreilor", şi lansând un apel ca "astfel de orori" să nu se mai repete.

16 afișări
Imaginea articolului Papa Benedict al XVI-lea aduce un omagiu victimelor nazismului

Papa Benedict al XVI-lea aduce un omagiu victimelor nazismului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

După rugăciunea din Piaţa Sfântu Petru, Papa a evocat "împlinirea a 70 de ani de la tristul eveniment din noaptea de 9 spre 10 noiembrie 1938, când s-a declanşat furia nazistă împotriva evreilor".

"Magazine, birouri, locuinţe şi sinagogi au fost atacate şi distruse, iar numeroase persoane au fost ucise, declanşând sistematica şi violenta persecuţie împotriva evreilor germani, care se încheie cu Shoah", a declarat Papa Benedict al XVI-lea.

"Şi astăzi mă încearcă durerea pentru cele întâmplate în circumstanţe tragice şi a căror amintire trebuie să ne ajute ca astfel de orori să nu se mai întâmple", a adăugat Papa, născut în Germania în 1927.

El a cerut "angajarea, la toate nivelurile, împotriva oricărei forme de antisemitism şi discriminare, prin educarea respectului reciproc în rândul tinerelor generaţii".

Germania a comemorat duminică împlinirea a 70 de ani de la "Noaptea de Cristal", pogrom împotriva evreilor care a reprezentat începutul Holocaustului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici