Papa Benedict îndeamnă popoarele din Orientul Mijlociu să renunţe la răzbunare şi la violenţe

Papa Benedict al XVI-lea a îndemnat popoarele din Orientul Mijlociu să spună "nu" răzbunării şi să interzică "violenţa verbală şi fizică", acceptând "societatea pluralistă".

274 afișări
Imaginea articolului Papa Benedict îndeamnă popoarele din Orientul Mijlociu să renunţe la răzbunare şi la violenţe

Papa Benedict îndeamnă popoarele din Orientul Mijlociu să renunţe la răzbunare şi la violenţe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Suveranul Pontif a făcut aceste declaraţii la Palatul Prezidenţial din Baabda, în apropiere de Beirut, în faţa a sute de personalităţi ale lumii politice, religioase şi culturale libaneze.

În contextul violenţelor din Orientul Mijlociu şi din lumea musulmană, Papa Benedict a cerut "interzicerea violenţei verbale şi fizice".

"Trebuie să spunem nu răzbunării, să recunoaştem greşelile, să acceptăm scuzele fără să le cerem şi să iertăm. Doar iertarea poate stabili fundamentele durabile ale reconcilierii şi păcii", a subliniat Papa, aflat în vizită în Liban.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici