Papa Francisc a prezidat Liturghia Crismală din Joia Mare

Papa Francisc a sosit la timp pentru a celebra Liturghia Crismală unde sunt sfinţite smirna, uleiul catehumenilor şi uleiul vindecării bolnavilor, iar toţi preoţii reînnoiesc promisiunile făcute în ziua hirotoniei lor, în incinta Bazilicii Sf. Petru, la Vatican.

202 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc a prezidat Liturghia Crismală din Joia Mare

MEDIAFAX FOTO-AP

Joi, 6 aprilie 2023, suveranul pontif a sosit într-un scaun cu rotile la Bazilica Sf.Petru din Vatican pentru a desfăşura slujba din Joia Mare şi a comemora gesturile şi faptele Mântuitorului Iisus Christos de la Cina cea de Taină. 

În dimineaţa de Joia Mare, pontiful participă la o ceremonie în care va binecuvânta trei uleiuri folosite în ritualuri - uleiul catehumenilor, uleiul celor bolnavi şi sfântul crism.

Uleiurile, care sunt menite să reziste tot anul, sunt apoi date preoţilor pentru a le aduce înapoi în parohiile lor. 

Joia Mare comemorează noaptea Cinei cea de Taină şi ziua în care Iisus a sărbătorit Paştele său evreiesc final împreună cu ucenicii săi.

După slujba de joi dimineaţă, Papa Francisc va prezida o liturghie de Joia Mare la închisoarea pentru minori din Roma Casal del Marmo, transmite The Independent

Papa a discutat cu tinerii din generaţia Z despre dreptul la avort, libertatea sexuală, feminism, homosexualitate, pornografie într-un documentar lansat miercuri pe platforma de streaming Disney+. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici