Papa Francisc a sosit în Cisiordania. Suveranul Potif cere încheierea conflictului israelo-palestinian

Papa Francisc a sosit duminică la Betleem, în Cisiordania, locul de naştere al lui Iisus Hristos, după care se va deplasa în Israel, Suveranul Pontif pledând pentru găsirea unei soluţii la conflictul israelo-palestinian pentru a se pune capăt unei situaţii "inacceptabile".

243 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc a sosit în Cisiordania. Suveranul Potif cere încheierea conflictului israelo-palestinian

Papa Francisc a sosit în Cisiordania. Suveranul Potif cere încheierea conflictului israelo-palestinian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

După o primire călduroasă în Iordania, unde a cerut o "soluţie politică" în Siria, Papa Francisc a fost adus duminică la Betleem, cu un elicopter.

Suveranul Pontif a făcut o oprire neprevăzută la zidul de separare ridicat între Israel şi Cisiordania.

"Vreau să spun din toată inima că a venit vremea să se pună capăt unei situaţii care este din ce în ce mai inacceptabilă, pentru binele tuturor", a spus Papa Francisc, referindu-se la conflictul israelo-palestinian.

Şeful Bisericii Catolice l-a invitat pe preşedintele israelian, Shimon Peres, şi pe Mahmoud Abbas, liderul Autorităţii Palestiniene, să vină la el "acasă", la Vatican, pentru a se ruga împreună pentru pace.

"În acest loc, Betleem, unde s-a născut Prinţul păcii, vreau să vă adresez o invitaţie, domnule preşedinte Mahmoud Abbas, şi domnului preşedinte Shimon Peres, de a ne ruga împreună, intens, pentru a-i cere lui Dumnezeu darul păcii", a spus Papa Francisc la finalul Sfintei Liturghii, oficiată la Betleem.

"Vă invit la mine acasă, la Vatican, pentru această rugăciune. Cu toţii ne dorim pacea. Multe persoane o construiesc zilnic, prin gesturi mici. Dar noi - cei plasaţi în serviciul popoarelor noastre - avem datoria de a fi instrumente şi artizani ai păcii, înainte de toate prin rugăciune. Este greu să construim pacea, dar să trăim fără pace este şi mai greu", a insistat Papa Francisc.

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a anunţat că se va deplasa pe 6 iunie la Vatican, răspunzând astfel invitaţiei Papei. "Preşedintele Abbas a acceptat invitaţia Papei şi i-a transmis deja acest lucru", a declarat Saeb Erakat, negociatorul-şef palestinian.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici