Papa Francisc anunţă că Vaticanul este implicat într-o misiune de pace pentru Ucraina

Papa Francisc anunţă că Vaticanul este implicat într-o misiune de pace pentru a pune capăt războiului din Ucraina, potrivit CNN.

273 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc anunţă că Vaticanul este implicat într-o misiune de pace pentru Ucraina

Declaraţia a fost făcută duminică, dar Papa a refuzat să ofere detalii.

Misiunea este în curs de desfăşurare acum, dar nu este încă publică. Când va fi publică, o voi dezvălui", a declarat Francisc.

Suveranul pontif a făcut aceste remarci la întoarcerea la Roma, după o călătorie de trei zile în Ungaria.

Întrebat dacă aceste întâlniri ar putea accelera pacea, Francisc a spus că „pacea se face întotdeauna prin deschiderea canalelor, pacea nu se poate face niciodată prin închidere".

Papa a mai fost întrebat dacă este dispus să ajute la întoarcerea copiilor ucraineni duşi în Rusia.

„Nu, nu, nu: Sfântul Scaun este dispus să acţioneze pentru că aşa este corect, pur şi simplu aşa este", a răspuns Suveranul pontif.

În cadrul unei discuţii cu papa care a avut loc săptămâna trecută, prim-ministrul ucrainean Denys Shmyhal i-a cerut ajutorul pentru întoarcerea copiilor.

De asemenea, Francisc a ascultat mărturii de la refugiaţi, mulţi dintre ei din Ucraina, şi a făcut apel la solidaritate în timpul vizitei sale la Budapesta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici