Papa Francisc denunţă formele moderne de sclavie şi pledează pentru aprofundarea integrării romilor

Papa Francisc a denunţat, joi, "formele moderne de sclavie" ale căror victime sunt etnicii romi, cerând elaborarea unor "noi abordări", în comun, între instituţiile civile şi religioase, în întreaga lume.

206 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc denunţă formele moderne de sclavie şi pledează pentru aprofundarea integrării romilor

Papa Francisc (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Papa Francisc a făcut aceste declaraţii cu ocazia seminarului organizat la Vatican cu tema "Biserica şi romii: Anunţarea Evangheliei la periferii".

"Persoanele cel mai puţin protejate ajung în capcana exploatării, a cerşetoriei forţate şi a altor diverse forme de abuzuri. Romii sunt printre cele mai vulnerabile categorii", a insistat Suveranul Pontif.

"Este mai necesar ca niciodată să elaborăm noi abordări în mediile civile, sociale, culturale, precum şi în strategia pastorală a Bisericii, pentru a face faţă noilor provocări care derivă din noile forme de persecutare, de oprimare şi de ţinere în sclavie a romilor, în întreaga lume", a subliniat şeful Bisericii Catolice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici