Papa Francisc denunţă incriminarea homosexualităţii: sunt copii ai lui Dumnezeu

  • Papa Francisc şi liderii bisericilor protestante din Anglia şi Scoţia au denunţat incriminarea homosexualităţii.
  • Declaraţiile au fost făcute duminică, la finalul vizitei pe care liderii religioşi au făcut-o în Sudanul de Sud, potrivit BBC.
1115 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc denunţă incriminarea homosexualităţii: sunt copii ai lui Dumnezeu

Sursa foto: Profimedia

Papa a spus că astfel de legi sunt „un păcat şi o nedreptate". El a adăugat că oamenii cu „tendinţe homosexuale" sunt copii ai lui Dumnezeu şi ar trebui să fie primiţi de bisericile lor.

Papa Francisc şi-a repetat punctul de vedere potrivit căruia Biserica Catolică nu poate permite căsătoria cuplurilor de acelaşi sex. Totuşi, el a spus că susţine aşa-numita legislaţie privind uniunile civile şi a subliniat că legile care interzic homosexualitatea sunt „o problemă care nu poate fi ignorată".

El a mai declarat că 50 de ţări incriminează persoanele LGBT „într-un fel sau altul", iar aproximativ 10 au legi care prevăd pedeapsa cu moartea.

„Acest lucru nu este corect. Persoanele cu tendinţe homosexuale sunt copii ai lui Dumnezeu. Dumnezeu îi iubeşte. Dumnezeu îi însoţeşte... Condamnarea unei astfel de persoane este un păcat", a declarat Papa.

Comentariile sale au fost susţinute de Arhiepiscopul de Canterbury şi de moderatorul Bisericii Scoţiei. Arhiepiscopul Justin Welby şi Iain Greenshields au călătorit împreună cu Papa în Sudanul de Sud, unde au făcut un apel la pace în ţara devastată de război.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici