Papa Francisc îl numeşte "înger al păcii" pe liderul palestinian Mahmoud Abbas

Papa Francisc l-a numit pe liderul palestinian Mahmoud Abbas un "înger al păcii" în timpul întâlnirii de sâmbătă de la Vatican, ceea ce subliniază relaţiile călduroase pe care Sfântul Scaun le are cu palestinienii, relatează AP, în pagina electronică.

876 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc îl numeşte "înger al păcii" pe liderul palestinian Mahmoud Abbas

Papa Francisc îl numeşte "înger al păcii" pe liderul palestinian Mahmoud Abbas (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Papa Francisc a rostit aceste cuvinte în timpul tradiţionalului schimb de cadouri la încheierea unei audienţe generale la Palatul Apostolic. El i-a oferit lui Abbas un medalion şi a explicat că acesta reprezintă "îngerul păcii care distruge spiritul rău al războiului".

Francisc a declarat că s-a gândit că acest cadou ar fi adecvat, devreme ce Abbas însuşi este "un înger al păcii". În timpul vizitei sale în 2014 în Israel şi Cisiordania, papa i-a numit pe Abbas şi pe preşedintele israelian de atunci, Shimon Peres, oameni ai păcii.

Abbas se află la Roma pentru canonizarea, duminică, a două călugăriţe din secolul al XIX-lea din Palestina condusă de otomani.

Vizita lui Abbas are loc la două zile după ce Vaticanul a finalizat un tratat bilateral cu "statul Palestina" care a făcut explicită recunoaşterea statalităţii Palestinei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici