Papa Francisc le cere preoţilor să ierte, în timpul Anului Jubiliar al Milei, păcatul avortului

Femeile care au făcut în trecut întreruperi de sarcină vor putea să obţină iertarea - în timpul viitorului An Jubiliar al Milei - pentru acest păcat grav, în ochii Bisericii Catolice, a anunţat marţi Papa Francisc, relatează DPA în pagina electronică.

447 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc le cere preoţilor să ierte, în timpul Anului Jubiliar al Milei, păcatul avortului

Papa Francisc le cere preoţilor să ierte, în timpul Anului Jubiliar al Milei, păcatul avortului (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

Un jubileu - numit şi an sfânt - le oferă catolicilor o ocazie specială să facă pelerinaje şi să ceară iertare pentru păcatele pe care le-au comis. Un asemenea jubileu are loc, de obicei, o dată la un sfert de secol, însă Papa Francisc a decis să instituie un jubileu începând din 8 decembrie 2015 şi până pe 20 noiembrie 2016.

"Mă gândesc mai ales la toate femeile care au recurs la avort. Sunt conştient de presiunile care le-au condus la această decizie. Ştiu ce înseamnă o tragedie existenţială şi morală", afirmă Suvernaul Pontif într-o scrisoare publică.

"Am decis (...) ca în timpul Anului Jubiliar toţi preoţii să aibă facultatea să le ierte de păcatul avortului pe toate femeile care l-au comis şi care cer iertare căindu-se din tot sufletul", adaugă Papa.

Francis a deschis totodată o uşă Societăţii Sfântului Puis al X-lea (SSPX), o grupare rebelă ultratradiţionalistă acuzată de antisemitism care refuză să recunoască reforme ale Bisericii din anii '60, ca de exemplu abolirea mesei în latină şi măsuri în vederea unei îmbunătăţiri a relaţiilor catolico-evreieşti.

Exprimându-şi speranţa că SSPX poate fi reintegrată "în viitorul apropiat" în sânul Bisericii Catolice, Papa anunţă că preoţii din cadrul SSPX vor avea dreptul să ofere iertarea de păcate în timpul Anului Jubiliar, la fel ca orice alţi preoţi catolici.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici