Papa Francisc, mesaj pentru credincioşi cu ocazia Paştelui catolic: „Trăiţi pentru Dumnezeu, nu pentru bogăţie şi succes”

Papa Francisc a celebrat, sâmbătă noaptea, Vigilia Pascală, iar în cadrul ceremoniei i-a îndemnat pe credincioşi să nu trăiască pentru lucruri trecătoare, cum ar fi succesul sau averile, ci pentru Dumnezeu, potrivit Euronews.

702 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc, mesaj pentru credincioşi cu ocazia Paştelui catolic: „Trăiţi pentru Dumnezeu, nu pentru bogăţie şi succes”

Papa Francisc, mesaj pentru credincioşi cu ocazia Paştelui catolic: „Trăiţi pentru Dumnezeu, nu pentru bogăţie şi succes”

Suveranul Pontif şi-a axat discursul pe relatările din Biblie legate de femeile mironosiţe care au mers la mormântul lui Iisus Hristos, găsindu-l gol, iar piatra de mormânt dată la o parte.

„Dumnezeu dă la o parte chiar şi cele mai grele pietre care ne zdrobesc speranţa: moartea, păcatul, frica, lucrurile lumeşti. Există o piatră, care de multe ori ne blochează inimile: piatra păcatului. Păcatul seduce, promite lucruri rapide şi uşoare, prosperitate şi succes, dar apoi lasă în urmă doar singurătate şi moarte. Păcatul este căutarea vieţii printre morţi, căutarea sensului vieţii în lucruri trecătoare”, a spus Papa Francisc.

„Paştele ne învaţă că adevăraţii credincioşi nu stau în cimitire, pentru că ei sunt chemaţi pentru a-L întâlni pe Cel Viu. Să Îl căutăm în toate lucrurile şi mai presus de toate”, a adăugat Suveranul Pontif, potrivit Vatican News.

Papa Francisc va săvârşi duminică Liturghia Învierii, în cadrul căreia va adresa mesajul „Urbi et Orbi” (Către cetate şi către lume, n.r.).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici