Papa Francisc va merge în vizită în Irak. „Oamenii nu pot fi dezamăgiţi şi a doua oară”

  • Papa Francisc a spus miercuri că se duce în Irak, unde predecesorul său Ioan Paul nu a avut voie să meargă în 2000, pentru că „oamenii nu pot fi dezamăgiţi pentru a doua oară”.
  • Vorbind la sfârşitul audienţei sale generale, Papa Francisc, care urmează să înceapă vineri călătoria riscantă spre Bagdad, a cerut rugăciuni pentru ca vizita „să aibă loc în cel mai bun mod posibil şi să aducă roadele dorite”.
  • Aproximativ 10.000 de forţe de securitate vor fi desfăşurate pentru a-l proteja pe Papa, care, cel mai probabil, va călători în vehicule blindate.
383 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc va merge în vizită în Irak. „Oamenii nu pot fi dezamăgiţi şi a doua oară”

Papa Francisc va merge în vizită în Irak. „Oamenii nu pot fi dezamăgiţi şi a doua oară”

Papa Ioan Paul a trebuit să anuleze o călătorie planificată în 2000, după întreruperea discuţiilor cu guvernul liderului de atunci, Saddam Hussein.

„De ceva vreme îmi doresc să întâlnesc acei oameni care au suferit atât de mult şi să întâlnesc acea Biserică martirizată”, a spus Papa Francisc.

Comunitatea creştină minoritară a Irakului a fost devastată de războaie şi represiune create de către insurgenţii Statului Islamic. Papa Francisc va vizita fosta cetate a statului islamic din Mosul, unde bisericile poartă încă semnele conflictului, potrivit Reuters.

„Oamenii din Irak ne aşteaptă. Îl aşteptau pe Sfântul Papa Ioan Paul al II-lea, căruia nu i s-a permis să plece. Oamenii nu pot fi dezamăgiţi pentru a doua oară. Să ne rugăm ca această călătorie să poată fi realizată cu bine ”, a declarat Papa Francisc. Acesta va vizita, de asemenea, Ur, locul de naştere al profetului Avraam, care este venerat de creştini, musulmani şi evrei, şi se va întâlni cu cel mai înalt cleric musulman şiit din Irak, Marele Ayatollah Ali al-Sistani, în vârstă de 90 de ani.

„În ţara lui Avraam, împreună cu alţi lideri religioşi, vom face şi noi un pas înainte în fraternitatea dintre credincioşi”, a spus Papa Francisc.

Al-Sistani este una dintre cele mai importante figuri ale islamului şiit, atât în ​​Irak, cât şi în afara lui. El comandă o mare parte dintre majoritatea şiită din Irak şi are o influenţă imensă asupra politicii şi opiniei publice.

Numărul de persoane care îl vor putea vedea a fost sever limitat din cauza restricţiilor coronavirusului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici