Pare că restricţiile impuse de pandemie nu au reuşit să reducă încălzirea globală. Temperatura va scade cu 0,001 grade C

  • În ultimele două luni un punct de vedere popular este că pandemia de coronavirus are si un aspect pozitiv, relatează Forbes.
  • Multă lume consideră că restricţiile impuse vor contribui la lupta împotriva schimbărilor climatice.
  • Totuşi noile date publicate sugerează că impactul pandemiei va fi mimim aspura scăderii vitezei cu care se schimbă clima.
857 afișări
Imaginea articolului Pare că restricţiile impuse de pandemie nu au reuşit să reducă încălzirea globală. Temperatura va scade cu 0,001 grade C

Primele date disponibile în aprilie au arătat că măsurile luate de guverne în contextul pandemiei au dus la o scădere cu 27% a emisilor de carbon zilnice, o scădere cu 17 milioane de tone de CO2 pe zi în lume. Astfel emisile zilnice s-au întors la nivelul din 2006.

Dar în ciuda faptului că scăderea pare mare se dovedeşte foarte mică dacă o calculezi la cantitatea existentă deja în atmosferă şi la necesarul care trebui tăiat pentru a reducere schimbările climatice.

Odată cu relaxare măsurilor se estimează că la finalul anului scădere va fi între 4 şi 7%. Astfel nici în condiţiile în care au existat importante restricţii nu se va ajunge la cifra de 7,6%. Acesta cifră anuală de scădere este considerată de ONU necesară pentru a evita o creştere catastofală de 1,5 grade până în 2050.

Climatologul Glen Pteres a punctat că schimbare climatică este o "problemă cumulativă" şi nu va fi schimbată de un "fenomen temporar". Restricţiile au părut că au durat o eternitate pentru noi, dar la nivelul climei au fost o clipă. Temperatura conform lui Glen Peters ar putea scădea cu doar 0,001 grade C în urma restricţilor impuse de pandemie

Studiul mai arată că un număr de 69 de ţări sunt responsabile pentru 97% din emisiile de CO2.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici