Parlamentul Boliviei a anulat rezultatul alegerilor prezidenţiale din 20 octombrie

Cele două camere ale Parlamentului Boliviei au adoptat sâmbătă, în unanimitate, un proiect de lege care anulează rezultatul alegerilor prezidenţiale de pe 20 octombrie şi prevede organizarea unui nou scrutin, fără participarea fostului preşedinte, Evo Morales, potrivit Reuters.

205 afișări
Imaginea articolului Parlamentul Boliviei a anulat rezultatul alegerilor prezidenţiale din 20 octombrie

Parlamentul Boliviei a anulat rezultatul alegerilor prezidenţiale din 20 octombrie

Actul normativ prevede înfiinţarea unei noi comisii electorale care va stabili o dată pentru alegeri. De asemenea, documentul le interzice persoanelor care au deţinut funcţia de preşedinte timp de două mandate să mai candideze, eliminându-l, astfel, pe Evo Morales din competiţie.

Preşedintele interimar al ţării, Jeanine Áñez, va promulga legea duminică.

Fostul preşedinte al Boliviei, Evo Morales, a demisionat şi a plecat în exil în Mexic la începutul acestei luni după ce Organizaţia Statelor Americane a raportat o serie de nereguli în ceea ce priveşte scrutinul prezidenţial de pe 20 octombrie, în urma căruia Morales a câştigat un nou mandat, în detrimentul contracandidatului său, Carlos Mesa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici