Parlamentul de la Chişinău ar putea fi dizolvat în iunie

Parlamentul Republicii Moldova ar putea fi dizolvat în iunie 2010, după ce luni nu a reuşit să aleagă preşedintele ţării, fiind necesare alegeri anticipate.

11 afișări
Imaginea articolului Parlamentul de la Chişinău ar putea fi dizolvat în iunie

Parlamentul de la Chişinău ar putea fi dizolvat în iunie (Imagine: Radu Ştefan/Mediafax Foto)

Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, singurul candidat, a primit 53 dintre voturile parlamentarilor coaliţiei pro-europene, majoritară, dar avea nevoie de sprijinul a 61 dintre deputaţi (din totalul de 101) pentru a fi ales preşedinte.

Partidul Comuniştilor, care are 48 de parlamentari, a părăsit sala înainte de vot.

Acest eşec, al doilea după un prim vot care a avut loc la începutul lui noiembrie, deschide calea dizolvării Parlamentului, care nu va avea loc înainte de 16 iunie 2010, adunarea fiind deja dizolvată la această dată în 2009, când Partidul Comuniştilor, câştigător al alegerilor din aprilie, nu a reuşit să obţină majoritatea prezidenţială, pe fondul manifestaţiilor împotriva victoriei sale.

Ulterior, o coaliţie de patru partide proeuropene a obţinut victoria în legislativele din iulie.

Republica Moldova, fostă republică sovietică, este considerată cea mai săracă ţară din Europa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici