Parlamentul European a aprobat priorităţile bugetare pentru anul viitor

Plenul Parlamentului European a aprobat priorităţile bugetare pentru anul viitor coordonate de negociatorul şef al legislativului european pentru bugetul UE, spune europarlamentarul român Victor Negrescu.

115 afișări
Imaginea articolului Parlamentul European a aprobat priorităţile bugetare pentru anul viitor

Parlamentul European a aprobat priorităţile bugetare pentru anul viitor

“Prin aprobarea priorităţilor bugetare ale Parlamentului European, am deblocat o situaţie dificilă pentru legislativul european şi am demonstrat că un român poate gestiona situaţiile cele mai dificile şi genera consens la nivel european.

Prin votul obţinut, începem practic negocierile directe cu reprezentanţii Consiliului UE şi ai Comisiei Europene privind sumele care urmează să fie alocate fiecărui domeniu. Priorităţile noastre sunt clare şi sunt complementare cu cele pe care le au românii, mai exact finanţarea suplimentară a agriculturii, sprijinirea educaţiei şi a sănătăţii, dezvoltarea infrastructurii, susţinerea inovaţiei şi a noilor tehnologii sau a domeniului apărării”, a arătat Negrescu într-un comunicat de presă.

”Pentru România sunt de interes solicitările făcute de Parlamentul European pentru includerea finanţării pentru aderarea completă a ţării noastre la zona de liberă circulaţie, sprijinirea transferului pensiilor şi beneficiilor sociale dobândite de români în afara ţării, crearea unui plan european pentru educaţie din care să finanţăm învăţământul şi formarea continuă şi să preîntâmpinăm abandonul şcolar sau realocarea fondurilor europene necheltuite către beneficiarii care au demonstrat o capacitate de absorbţie ridicată”, a mai declarat Negrescu.

Printre altele planul include suplimentarea fondurilor pentru sănătate în vederea creării unui program prin care tratamentele şi aparatura medicală de ultimă generaţie să ajungă în toate statele membre UE pentru a asigura servicii de calitate şi la preţuri accesibile pentru toţi pacienţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici