Trupele ucrainene vor fi sprijinite cu muniţie de artilerie în urma unei iniţiative a Cehiei

Trupele ucrainene vor începe să primească muniţie de artilerie în cadrul unei iniţiative conduse de Cehia pentru a spori aprovizionarea militară a Kievului până cel târziu în iunie, a declarat miercuri un oficial ceh de rang înalt de la Praga.

593 afișări
Imaginea articolului Trupele ucrainene vor fi sprijinite cu muniţie de artilerie în urma unei iniţiative a Cehiei

Trupele ucrainene vor fi sprijinite cu muniţie de artilerie în urma unei iniţiative a Cehiei

"Primele livrări din aşa-numita <iniţiativă cehă privind muniţia> pot fi aşteptate în Ucraina cel târziu în iunie", a declarat pentru Reuters consilierul pentru securitate naţională de la Praga Tomas Pojar.

Pe de altă parte Praga a identificat o soluţie pentru un sprijin cu 800.000 de cartuşe din ţări terţe spre a le furniza Ucrainei şi spune că a strâns suficiente fonduri de la aliaţi pentru a achiziţiona un prim lot de 300.000.

"Săptămâna aceasta, îi vom contacta pe colegii noştri cehi, când vor introduce un plan detaliat de aprovizionare cu privire la modul în care va funcţiona acest lucru", a declarat ministrul de Externe de la Kiev, Dmitro Kuleba.

Cât despre livrarea obuzelor, aceasta va fi eşalonată pe parcursul anului, iar livrările iniţiale "nu vor dura multe luni", a spus Kuleba. Se lucrează în prezent pentru a se asigura finanţarea pentru alte iniţiative similare, a adăugat el.

"Dacă pe lângă iniţiativa cehă în acest an vor fi puse în aplicare încă două iniţiative, trupele ruseşti din Ucraina se vor confrunta cu probleme semnificative pe linia frontului", a mai spus Kuleba.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici