Putin spune că este pregătit să folosească arme nucleare dacă statul rus este pus în pericol

  • Putin a avertizat că Moscova este pregătită să recurgă la arme nucleare în cazul unei ameninţări la adresa statului rus, subliniind că această măsură extremă nu a fost necesară până în prezent.
  • Preşedintele rus a declarat că, din punct de vedere militar şi tehnic, Rusia este pregătită pentru un război nuclear, deşi nu a indicat că unul ar fi iminent.
  • În contextul escaladării conflictului său cu Ucraina, Putin a avertizat că trupele americane desfăşurate în Ucraina ar fi considerate intervenţioniste de către Rusia.
1175 afișări
Imaginea articolului Putin spune că este pregătit să folosească arme nucleare dacă statul rus este pus în pericol

Putin spune că este pregătit să folosească arme nucleare dacă statul rus este pus în pericol, dar "nu a existat niciodată o astfel de necesitate"

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat într-un interviu acordat presei de stat că Moscova este pregătită să folosească arme nucleare în cazul unei ameninţări la adresa existenţei statului rus, dar "nu a existat niciodată o astfel de necesitate", scrie CNN.

Putin a făcut aceste comentarii înaintea alegerilor prezidenţiale din 15 martie, în care se aşteaptă să câştige al cincilea mandat, şi în timp ce războiul său cu Ucraina intră în al treilea an.

El a avertizat că dacă trupele americane ar fi desfăşurate în Ucraina, Rusia le-ar trata ca pe intervenţionişti. Putin a subliniat că Statele Unite îşi dezvoltă şi ele forţele nucleare, dar că acest lucru nu înseamnă că sunt gata să "declanşeze războiul nuclear mâine".

Între timp, Ucraina are nevoie disperată de ajutor militar din partea SUA, cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelensky spunând că "milioane" ar putea muri fără acesta.
Administraţia Biden a anunţat marţi un alt pachet de ajutor militar pentru Ucraina în valoare de până la 300 de milioane de dolari, dar Biden a spus că "nu este suficient", iar Congresul trebuie să aloce fonduri suplimentare.

Tot în timpul interviului difuzat miercuri de Rossiya 1, Putin a declarat că atacurile ucrainene asupra Belgorodului şi Kursk au loc pe fondul "eşecurilor" Kievului pe câmpul de luptă. Scopul atacurilor Ucrainei, a adăugat el, este de a interfera cu viitoarele alegeri din Rusia.

Putin a indicat că Rusia ar fi dispusă să negocieze cu privire la Ucraina, dar numai dacă se bazează pe realitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici