Parlamentul Noii Zeelande a aprobat legalizarea căsătoriilor gay. Ce cântec a răsunat în Parlament după adoptarea proiectului de lege - VIDEO

Parlamentul neo-zeelandez a aprobat miercuri seară, cu 77 de voturi pentru şi 44 împotrivă, proiectul de lege privind legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex.

306 afișări
Imaginea articolului Parlamentul Noii Zeelande a aprobat legalizarea căsătoriilor gay. Ce cântec a răsunat în Parlament după adoptarea proiectului de lege - VIDEO

Parlamentul Noii Zeelande a aprobat legalizarea căsătoriilor gay. Ce cântec a răsunat în Parlament după adoptarea proiectului de lege (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acesta este penultimul pas în legalizarea căsătoriilor homosexuale în respectiva ţară, informează CNN.

Ultimul pas îl reprezintă acordul Guvernatorului General al Noii Zeelande, care este regina Elizabeth II, dar acesta este de cele mai multe ori doar o simplă formalitate.

Mass-media din Noua Zeelandă estimează că mariajul între persoane de acelaşi sex ar putea deveni legal în patru luni în respectiva ţară.

După aprobarea proiectului de lege, un cunoscut cântec de iubire neo-zeelandez, "Pokarekare Ana" (Întoarce-te la mine), a răsunat în Parlamentul Noii Zeelande. Au urmat scene emoţionante în Parlament, cu îmbrăţişări, pe fundalul versurilor cântecului maori:

"Inima mea suferă în aşteptarea întoarcerii tale, iubirea mea.

Oh, iubitul meu, întoarce-te la mine, inima mea se frânge din iubire pentru tine".

Un alt stat se află aproape de a legaliza căsătoriile homosexuale, Uruguay-ul. Proiectul de lege are nevoie doar de semnătura preşedintelui uruguayan, care a precizat că susţine propunerea.

Dacă mariajele gay vor deveni legale în Noua Zeelandă şi Uruguay, numărul ţărilor unde căsătoriile homosexuale vor fi legale va ajunge la 13. 8 din cele 11 ţări în care mariajele gay sunt legale se află în Europa. Olanda a fost prima ţară care a legalizat căsătoriile homosexuale, în 2001, fiind urmată de Belgia, Spania, Norvegia, Suedia, Islanda, Portugalia şi Danemarca. Cele trei ţări non-europene care permit căsătoriile gay sunt Argentina, Canada şi Africa de Sud.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici