Partidul Stânga Republicană a Cataloniei anunţă că va susţine noua coaliţie de guvernare a Spaniei

Formaţiunea politică Stânga Republicană a Cataloniei (ERC) a declarat că va susţine noua coaliţie guvernamentală a Spaniei şi că îl va ajuta pe premierul Pedro Sanchez în cazul în care negocierile privind problema catalană vor fi iniţiate, relatează EUObserver.com

507 afișări
Imaginea articolului Partidul Stânga Republicană a Cataloniei anunţă că va susţine noua coaliţie de guvernare a Spaniei

Partidul catalan ERC anunţă că va susţine noua coaliţie de guvernare a Spaniei

Prim-ministrul spaniol în exerciţiu, Pedro Sanchez, a anunţat marţi încheierea unui acord preliminar pentru formarea unei coaliţii de guvernare între Partidul Socialist al Muncitorilor Spanioli, câştigător în urma scrutinului de duminică, şi Partidul Uniţi Putem.

În urma scrutinului parlamentar de duminică, socialiştii au obţinut un număr de 120 de locuri din Parlamentul de la Madrid, în timp ce Uniţi Putem a obţinut 35 de locuri, plasându-se pe locul al patrulea. În pofida eforturilor de obţinere a stabilităţii, coaliţia celor două partide nu deţin majoritatea parlamentară, cumulând un număr de 155 de locuri, cu 21 mai puţine decât minimul pentru obţinerea acesteia, Legislativul spaniol cuprinzând un număr de 350 de membri.

Taguri:
spania,
catalonia,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici