Pasagerii şi echipajul navei Rachel Corrie vor fi expulzaţi

Cei 11 pasageri, cinci irlandezi şi şase malaysieni, şi echipajul navei irlandeze Rachel Corrie, interceptată şi controlată de Israel, vor fi expulzaţi duminică, a anunţat purtătoarea de cuvânt a serviciului pentru imigraţie.

10 afișări
Imaginea articolului Pasagerii şi echipajul navei Rachel Corrie vor fi expulzaţi

Pasagerii şi echipajul navei Rachel Corrie vor fi expulzaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Toate persoanele de la bordul navei vor fi expulzate duminică, după ce vor semna un document prin care renunţă să apeleze la justiţia israeliană pentru a contesta această măsură", a declarat purtătoarea de cuvânt Sabin Hadad.

Printre pasagerii propalestinieni figurează laureata premiului Nobel pentru Pace din 1976, nord-irlandeza Mairead Maguire, în vârstă de 66 de ani.

Pasagerii şi cei opt membri ai ecipajului navei au fost transferaţi sâmbătă pe aeroportul internaţional Ben Gurion, în apropiere de Tel Aviv, în vederea expulzării, după interceptarea vasului Rachel Corrie de către comandouri israeliene în timp ce încerca să forţeze blocada impusă Fâşiei Gaza.

Purtătoarea de cuvânt a precizat că cei şase malaysieni şi un cubanez vor fi transferaţi în Iordania prin punctul de trecere a frontierei de la Allenby. Celelalte 12 persoane vor fi repatriate la bordul unui avion.
Agenţia iordaniană Petra a confirmat că şase malaysieni şi un cubanez vor tranzita Iordania.

Un indonezian care făcea parte dintre pasagerii convoiului de nave atacat luni urmează să ajungă în acelaşi timp cu grupul în Iordania, a anunţat Petra.

Potrivit purtătoarei de cuvânt israeliene, plecarea lui Mairead Maguire şi a colegilor acesteia a fost întârziată din cauza refuzului iniţial al grupului de a semna un document prin care renunţă să facă apel la justiţia israeliană pentru a contesta expulzarea.

Rachel Corrie trebuia să facă parte din convoiul interceptat luni de comandourile marinei israeliene, o intervenţie care a degenerat în confruntări violente soldate cu moartea a nouă civili (opt turci şi un americano-turc) şi zeci de răniţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici