Patru din zece americani sunt de părere că Donald Trump nu va putea accepta o înfrângere. Care sunt concluziile sondajului Reuters/ Ipsos

  • Peste patru din zece susţinători ai ambelor tabere, Joe Biden şi Donald Trump, sunt de părere că preşedintele Trump nu va accepta o înfrângere, conform celui mai recent sondaj realizat de Ipsos.
  • Totodată, 22% din susţinătorii lui Biden, respectiv 16% din susţinătorii lui Trump, au declarat că sunt dispuşi să protesteze în cazul în care candidatul lor nu va câştiga alegerile.
  • Sondajul Reuters/ Ipsos a fost realizat în perioada 13-20 octombrie, online, în engleză, pe un eşantion de 2.649 de americani cu drept de vot.
1510 afișări
Imaginea articolului Patru din zece americani sunt de părere că Donald Trump nu va putea accepta o înfrângere. Care sunt concluziile sondajului Reuters/ Ipsos

Patru din zece americani sunt de părere că Donald Trump nu va putea accepta o înfrângere. Care sunt concluziile sondajului Reuters/ Ipsos

Peste patru din zece susţinători ai ambelor tabere, Joe Biden şi Donald Trump, sunt de părere că preşedintele Trump nu va accepta o înfrângere, conform celui mai recent sondaj realizat de Ipsos.

Totodată, 22% din susţinătorii lui Biden, respectiv 16% din susţinătorii lui Trump, au declarat că sunt dispuşi să protesteze în cazul în care candidatul lor nu va câştiga alegerile. Această concluzie a fost lansată în condiţiile în care cetăţenii au declarat că se îndoiesc de corectitudinea alegerilor din Statele Unite.

Trump, la rândul său, a declarat în repetate rânduri că nu are încredere în organizarea votului prin corespondenţă, spunând că, cel mai probabil, rezultatele vor fi în favoarea lui Biden şi asta indică o fraudă.

Donald Green, doctor în ştiinţe politice la Universitatea Columbia, a atras atenţia asupra posibilelor manifestări violente, care ar putea avea loc dacă unul din candidaţi susţine vehement că voturile au fost fraudate.

”De aceea cu toţii ne dorim un rezultat cât mai dezechelibrat şi discrepant, care anunţă un câştig detaşat. În felul acesta vom evita toate confuziile”, a declarat Dondald Green.

Până acum, sondajul Ipsos arată că 51% din voturi sunt pentru Biden şi 43% pentru Trump. Biden conduce în Wisconsin, Michigan şi este aproape de egalitate cu Trump în Pennsylvania, Florida, Arizona şi North Carolina.

Sondajul Reuters/ Ipsos a fost realizat în perioada 13-20 octombrie, online, în engleză, pe un eşantion de 2.649 de americani cu drept de vot. 1.039 din respondenţi au votat în 2016 cu Trump şi plănuiesc să voteze cu el şi anul acesta, iar 1.153 de respondenţi au spus că îl vor susţine pe Joe Biden.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici