Patru dintre cei 15 răniţi în atentatul de la Harkov se află în stare gravă

Patru dintre cele 15 persoane rănite în atentatul cu bombă comis duminică la Harkov se află în stare "foarte gravă", a anunţat luni administraţia oraşului, citată de agenţia Interfax Ucraina în pagina electronică.

129 afișări
Imaginea articolului Patru dintre cei 15 răniţi în atentatul de la Harkov se află în stare gravă

Patru dintre cei 15 răniţi în atentatul de la Harkov se află în stare gravă (Captură video)

Un tânăr în vârstă de 15 ani, care se află printre răniţi, este în comă, a declarat Svitlana Horbunova-Ruban, şefa serviciului de Sănătate şi Asistenţă Socială.

Situaţia a doi dintre răniţi este foarte gravă, iar a celorlalţi doi este gravă dar stabilă, a precizat ea.

Un atac cu bombă a fost comis duminică în apropiere de Palatul Sporturilor din Harkov, unde au fost ucise două persoane. Alte 15 persoane au fost rănite de deflagraţie, potrivit Ministerului ucrainean de Interne.

Procurorul regiunii Harkov Iuri Danilcenko a declarat că informaţii preliminare arată că este vorba despre un dispozitiv exploziv improvizat. "Potrivit rapoartelor preliminare, bomba era plină cu şrapnel. Ea a fost lăsată într-un sac de plastic, ascuns în zăpadă", a declarat procurorul. Dispozitivul conţinea TNT, a adăugat el.

Şeful departamentului regional al Serviciului Ucrainean de Securitate (SBU) din Harkov Oleksandr Pivovar a declarat, la rândul său, că o bombă asemănătoare ar fi fost detonată în apropiere de Tribunalul Moscovski din oraş, vizat de un atac pe 19 ianuarie. "Potrivit primelor estimări ale experţilor, bomba era de tipul celei detonate la Tribunalul Moskovski, unde a fost ascunsă în zăpadă pe marginea drumului", a declarat el. "Un camion care trecea prin acel loc când a fost detonată a apărat oamenii de explozie şi a redus (numărul) victimelor", a adăugat el.

Atentatul de la Harkov a fost comis duminică, în timp ce sute de locuitori participau la un miting prin care au marcat un an de la îndepărtarea de la putere a fostului preşedinte prorus Viktor Ianukovici.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici