Patru morţi şi peste 110 răniţi într-o serie de atentate în sudul Thailandei

Patru persoane au fost ucise şi alte mai mult de 110 au fost rănite sâmbătă într-o serie de atentate produse în sudul Thailandei, într-o zonă afectată de o insurecţie declanşată în 2004.

122 afișări
Imaginea articolului Patru morţi şi peste 110 răniţi într-o serie de atentate în sudul Thailandei

Patru morţi şi peste 110 răniţi într-o serie de atentate în sudul Thailandei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Trei dintre victime sunt turişti malaysieni, printre care se află şi un copil în vârstă de trei ani.

Atentatele au avut loc vineri seară, ţintele vizate fiind două hoteluri şi un centru cultural chinez din oraşul Sungai Golok, aflat în provincia Narathiwat.

"Insurgenţii au încercat să aducă violenţele la nivelul terorismului internaţional, vizând cetăţeni străini", a declarat comandantul poliţiei regionale.

Insurecţia din sudul Thailandei s-a soldat cu peste 4.800 de morţi începând din ianuarie 2004.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici