Patru români, condamnaţi la închisoare în Noua Zeelandă pentru clonare de carduri

O grupare infracţională constituită din patru cetăţeni români a fost arestată de Poliţia din Noua Zeelandă şi condamnată la închisoare pentru clonare de carduri, informează presa neozeelandeză.

938 afișări
Imaginea articolului Patru români, condamnaţi la închisoare în Noua Zeelandă pentru clonare de carduri

Patru români, condamnaţi la închisoare în Noua Zeelandă pentru clonare de carduri

Cei patru români preluau datele bancare pentru noile carduri dintr-o ţară, dar nu fraudau conturile victimelor decât în momentul în care ajungeau într-un alt stat, pe teritoriul respectiv folosind mereu carduri clonate într-o altă parte.

Prin această metodă aceştia deveneau greu de localizat pentru autorităţi. O serie de tranzacţii suspicioase şi descoperirea unor dispozitive de clonare de carduri a condus însă la filarea acestora din partea Poliţiei din oraşul Auckland, din Noua Zeelandă.

Se presune că cei patru ar fi retras de la bancomate din întreaga lume peste 90.000 de euro.

Poliţia neozeelandeză i-a arestat pe doi dintre aceştia în timp ce încercau să folosească carduri false. Poliţia a confiscat aproximativ 75 de dispozitive folosite de infractori la comiterea fraudelor.

Românii au pledat vinovaţi în faţa acuzaţiilor, fiecare dintre aceştia primind condamnări de câte doi ani de închisoare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici