PCRM cere Parlamentului moldovean să protesteze faţă de scutul antirachetă

Partidul Comuniştilor din R.Moldova (PCRM) a cerut deputaţilor moldoveni să constituie un grup de lucru care să pregătească o declaraţie de protest a Parlamentului faţă de amplasarea unor elemente ale sistemului american antirachetă în România, relatează Info-Prim Neo, citat de portalul Moldova Azi.

47 afișări
Imaginea articolului PCRM cere Parlamentului moldovean să protesteze faţă de scutul antirachetă

PCRM cere Parlamentului moldovean să protesteze faţă de amplasarea scutului antirachetă în România (Captura video)

Deputatul comunist Grigore Petrenco a apreciat că o declaraţie în acest sens este necesară şi a motivat că, odată cu instalarea scutului american antirachetă în România, Republica Moldova se va afla în pericol. Totodată, comuniştii sunt convinşi că amplasarea acestui sistem la graniţa dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană va tergiversa soluţionarea conflictului transnistrean.

Comuniştii au cerut de asemenea prezenţa ministrului moldovean de Externe, Iurie Leancă, la o şedinţă a Legislativului, pentru a explica de ce ministerul pe care îl conduce nu a reacţionat la declaraţiile ministrului român de Externe, Teodor Baconschi, care a declarat într-un interviu că "R. Moldova este o regiune de pe Nistru" şi că "România nu va recunoaşte naţiunea moldovenească". Potrivit lui Petrenco, aceste declaraţii ar fi insulte adresate Republicii Moldova.

Deputaţii din Alianţa pentru Integrare Europeană, care deţin majoritatea parlamentară, nu au susţinut însă nicio iniţiativă a grupului PCRM, iar preşedintele Parlamentului, Mihai Ghimpu, a explicat că ministrul Leancă nu poate fi invitat la Parlament pentru că se află într-o deplasare de serviciu.

Statele Unite au aprobat instalarea de componente antirachetă pe teritoriul României începând cu anul 2015.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici