PCRM se menţine pe primul loc în alegerile din R.Moldova, după numărarea a 89,4 la sută din voturi

Patru partide au depăşit pragul de 4 la sută necesar intrării în Parlamentul moldovean, potrivit ultimelor date anunţate de Comisia Electorală centrală la ora 07.00, după numărarea a 89,4 la sută din voturi, relatează PRO TV Chişinău.

21 afișări
Imaginea articolului PCRM se menţine pe primul loc în alegerile din R.Moldova, după numărarea a 89,4 la sută din voturi

PCRM se menţine pe primul loc în alegerile din R.Moldova, după numărarea a 89,4 la sută din voturi (Imagine: Alin Matei/Mediafax Foto)

Astfel, cele mai multe voturi le-a acumulat Partidul Comuniştilor (PCRM), respectiv 41,2 la sută. Pe locul al doilea se află Partidul Liberal Democrat (PLDM), condus de premierul Vlad Filat, cu 28,1 la sută, urmat de Partidul Democrat (PDM), cu 13,3 la sută, conform PRO TV Chişinău

Partidul Liberal (PL), condus de preşedintele interimar Mihai Ghimpu a acumulat 8,6 la sută din voturi, iar Alianţa Moldova Noastră, al patrulea partid care a făcut parte din coaliţia de la guvernare, a acumulat doar 2,1 la suta din voturi şi nu accede în Parlament.

Conform Comisiei Electorale Centrale, prezenţa la urne a fost de 59,1 la sută.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici