Pedofilii condamnaţi în Polonia vor fi castraţi chimic

Camera inferioară a Parlamentului Polonez a adoptat, vineri, un amendament al codului penal ce introduce un tratament medicamentos obligatoriu în cazul pedofililor şi persoanelor ce comit incest.

23 afișări
Imaginea articolului Pedofilii condamnaţi în Polonia vor fi castraţi chimic

Pedofilii condamnaţi în Polonia vor fi castraţi chimic (Imagine: Mediafax Foto)

Propunerea a aparţinut premierului Donald Tusk şi a fost adoptată de 400 de deputaţi.

Potrivit noilor prevederi, o persoană care violează un minor sub 15 ani sau un membru al familiei apropiate "poate fi supus, în mod obligatoriu, deciziei unui tribunal de a urma tratament farmaceutic sau psihiatric, pentru diminuarea pulsiunilor sexuale".

Instanţa va trebui să consulte, însă, opinia unui psihiatru, a unui sexolog şi a unui psiholog înainte de a lua această măsură.

Violul asupra unui minor este considerat o infracţiune gravă în Polonia şi se pedepseşte cu închisoare de la trei la 15 ani, conform noului cod.

Premierul polonez a lansat această iniţiativă legislativă în septembrie, după ce un bărbat de 45 de ani a fost arestat pentru că şi-a sechestrat şi violat timp de şase ani fiica, acum în vârstă de 21 de ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici