Pedofilii din Polonia vor fi castraţi chimic

Amendamentul codului penal polonez, ce prevede castrarea chimică a pedofililor şi a persoanelor ce comit incest, a intrat în vigoare marţi, după ce Camera inferioară a Parlamentului Polonez a adoptat măsura în septembrie 2009, informează New York Daily News.

34 afișări

Astfel, persoanele condamnate pentru pedofilie sau incest, începând cu 8 iunie, vor fi castrate chimic.

Propunerea a aparţinut premierului Donald Tusk şi a fost adoptată de 400 de deputaţi, arăta AFP, în septembrie 2009.

Potrivit noilor prevederi, o persoană care violează un minor sub 15 ani sau un membru al familiei apropiate "poate fi supus, în mod obligatoriu, deciziei unui tribunal de a urma tratament farmaceutic sau psihiatric, pentru diminuarea pulsiunilor sexuale".

Instanţa va trebui să consulte, însă, opinia unui psihiatru, a unui sexolog şi a unui psiholog înainte de a lua această măsură.

Violul asupra unui minor este considerat o infracţiune gravă în Polonia şi se pedepseşte cu închisoare de la trei la 15 ani, conform noului cod.

Premierul polonez a lansat această iniţiativă legislativă în septembrie 2009, după ce un bărbat de 45 de ani a fost arestat pentru că şi-a sechestrat şi violat timp de şase ani fiica, acum în vârstă de 21 de ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici