Pedro Sanchez, la Kiev: Am vrut ca primul act al preşedinţiei spaniole a Consiliului UE să fie în Ucraina

  • Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunţat, pe Twitter, că a ajuns în Ucraina.
  • „Am vrut ca primul act al preşedinţiei spaniole a Consiliului Uniunii Europene să fie în Ucraina”, scrie el pe Twitter.
322 afișări
Imaginea articolului Pedro Sanchez, la Kiev: Am vrut ca primul act al preşedinţiei spaniole a Consiliului UE să fie în Ucraina

„Deja la Kiev. Am vrut ca primul act al preşedinţiei spaniole a Consiliului Uniunii Europene să fie în Ucraina" cu Volodimir Zelenski”, a scris Pedro Sanchez pe contul său de Twitter.

El a transmis ucrainenilor „toată solidaritatea Europei”.

„Vom continua să ajutăm poporul ucrainean până când pacea va reveni în Europa”, încheie Sanchez.

Volodmir Zelenski a vorbit despre vizita premierului spaniol Pedro Sanchez în intervenţia în format videoconferinţă la reuniunea Consiliului European.

„Consider că este simbolic ca sâmbăta aceasta, în prima zi a preşedinţiei Spaniei UE, la invitaţia mea, prim-ministrul Spaniei Sanchez să viziteze Ucraina”, a spus el.

Preşedinţia Consiliului European se asigură prin rotaţie la fiecare şase luni între statele membre ale UE. În cursul acestei perioade de şase luni, preşedinţia conduce reuniunile la toate nivelurile în Consiliu, contribuind la asigurarea continuităţii lucrărilor UE în cadrul Consiliulu. În perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2023, Suedia a deţinut preşedinţia UE.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici