Pelosi: Turneul asiatic nu a fost niciodată despre schimbarea status quo-ului din Taiwan

  • Preşedintele Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, nu s-a aşteptat ca în urma turneului său asiatic China să reacţioneze atât de vehement
  • Exerciţiile militare chineze pun în pericol securitatea regională, avertizează Pelosi
  • Cinci rachete lansate de chinezi au aterizat în apele teritoriale japoneze, alimentând tensiunile dintre cele două ţări
270 afișări
Imaginea articolului Pelosi: Turneul asiatic nu a fost niciodată despre schimbarea status quo-ului din Taiwan

Sursa foto: MediafaxFoto

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, a declarat vineri că turneul său prin Asia nu a vizat niciodată schimbarea status quo-ului din Taiwan sau din regiune.

Pelosi şi o delegaţie a Congresului s-au aflat în Japonia în ultima etapă a unei călătorii asiatice care a inclus o scurtă şi neanunţată escală în Taiwan, insula autonomă pe care Beijingul o consideră parte din teritoriul ei.

A fost vizita la cel mai înalt nivel în Taiwan a unui oficial american din ultimii 25 de ani. Pelosi şi-a lăudat democraţia şi a promis solidaritate, coroborat cu faptul că vizita sa a fost neanunţată, oficialii chinezi au devenit suspicioşi şi au anunţat exerciţii militare de amploare în strâmtoarea Taiwan drept represalii.

„Am spus încă de la început că reprezentarea noastră aici nu se referă la schimbarea status quo-ului din Taiwan sau din regiune”, a declarat Pelosi după întâlnirea cu premierul japonez Fumio Kishida.

Exerciţiile militare care au început joi se vor încheia duminică şi vor fi cele mai mari desfăşurate de China în strâmtoarea Taiwan.

Cinci rachete au aterizat în zona economică exclusivă (ZEE) a Japoniei, ceea ce a determinat Tokyo să condamne acţiunea nesăbuită a Chinei în regiune.

Kishida a avertizat că intimidarea chineză a Taiwanului este o ameninţare în creştere la adresa securităţii regionale şi implicit naţionale a Chinei, în contextul în care unele insule japoneze se află în proximitatea Taiwanului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici