Pentagon: Statele Unite au conceput un model special de dronă pentru a fi livrat Ucrainei

Forţele Aeriene americane au dezvoltat un model special de drone pentru a fi oferite armatei ucrainene, a comunicat, joi după-amiază, Pentagonul, după ce preşedintele Joseph Biden a anunţat asistenţă financiară suplimentară destinată Ucrainei.

7705 afișări
Imaginea articolului Pentagon: Statele Unite au conceput un model special de dronă pentru a fi livrat Ucrainei

Noul plan de asistenţă de securitate, în valoare de 800 de milioane de dolari, include 121 de drone de tip "Phoenix Ghost". "Aceste drone au fost dezvoltate rapid de Forţele Aeriene ca reacţie la solicitările Ucrainei. Oferă capabilităţi similare cu modelul Switchblade, dar specificităţile nu sunt exact la fel", a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, citat de agenţia Reuters şi de postul de televiziune CNN. Kirby a explicat că noul model de dronă necesită "pregătire minimă" pentru a fi utilizat.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a anunţat joi, în contextul vizitei la Washington a premierului ucrainean Denis Şmihal, suplimentarea cu 800 de milioane de dolari a asistenţei în materie de securitate pentru Ucraina. "Anunţ astăzi acordarea a încă 800 de milioane de dolari pentru a suplimenta capabilităţile Ucrainei de a lupta în estul ţării, în regiunea Donbas", a declarat Joseph Biden, citat de CNN, precizând că armata ucraineană va primi inclusiv sisteme de artilerie grea, drone militare şi muniţie. Până în prezent, Statele Unite s-au angajat să ofere Ucrainei asistenţă de securitate în valoare de 3,4 miliarde de dolari de la începerea invaziei militare ruse.

Preşedintele SUA a notat că este esenţial ca armata ucraineană să primească noi tipuri de armament, în condiţiile în care Rusia îşi reorientează strategia în Ucraina. "Statele Unite, aliaţii şi partenerii acţionează cât pot de repede pentru a continua să furnizeze Ucrainei armamentul de care are nevoie", a insistat preşedintele SUA.

În afară de asistenţa militară în valoare de 800 de milioane de dolari, liderul de la Casa Albă a anunţat asistenţă economică directă de 500 de milioane de dolari destinată Administraţiei de la Kiev. În ultimele două luni, Administraţia de la Washington a acordat Ucrainei asistenţă economică directă de peste un miliard de dolari. "Fondurile sunt destinate stabilizării economiei, susţinerii comunităţilor devastate de agresiunile ruse şi plătirii angajaţilor curajoşi care continuă să furnizeze servicii esenţiale poporului ucrainean", a subliniat preşedintele SUA.

"Am avut o discuţie bună" cu premierul Ucrainei, Denis Şmihal. "Am vorbit despre ceea ce vă anunţ astăzi şi a mulţumit poporului american pentru susţinere. Am vorbit despre a menţine solidaritatea în Europa, cu Uniunea Europeană şi cu alţii, în efortul de a opri brutalităţile lui Vladimir Putin", a explicat Biden.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici