Pentagonul îşi reduce prezenţa în Irak, în mod anticipat

Pentagonul a anunţat joi că îşi va reduce numărul de brigăzi din Irak de la 15 la 14, din cauza unei diminuări nete a nivelului violenţelor din teritoriu.

14 afișări
Imaginea articolului Pentagonul îşi reduce prezenţa în Irak, în mod anticipat

Pentagonul îşi reduce prezenţa în Irak, în mod anticipat

Cea de-a doua brigadă a celei de-a 10-a divizii aeropurtate, mobilizată în nord-vestul Bagdadului, va părăsi Irakul în cursul lunii noiembrie în loc de ianuarie, a declarat Bryan Whitman.

Cea de-a treia brigadă a acestei divizii, a cărei plecare este programată tot în noiembrie nu va fi înlocuită.

O brigadă este formată din 3.500 până la 4.500 de militari.

Circa 152.000 de militari americani sunt în prezent staţionaţi în Irak, la cinci ani şi jumătate de la începutul războiului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici