Pentagonul va efectua cel mai realist test al sistemului său antirachetă

Pentagonul va efectua cel de-al 13-lea şi cel mai realist test al sistemului său antirachetă, potrivit unor oficiali citaţi de CNN.

11 afișări
Imaginea articolului Pentagonul va efectua cel mai realist test al sistemului său antirachetă

Pentagonul va efectua cel mai realist test al sistemului său antirachetă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Prima etapă a testului va începe vineri şi se va încheia marţi. Deşi sistemul este proiectat să funcţioneze în orice condiţii meteorologice, experţii vor avea nevoie de cer senin pentru a putea monitoriza desfăşurarea testului, ale cărui costuri se ridică la 115 milioane de dolari.

 

Până în prezent, armata americană a doborât cu succes, în şapte teste, un focos nuclear cu un interceptor. Criticii au considerat însă mult timp că testele nu sunt realiste, întrucât acestea implică baloane sau alte dispozitive care pot evita interceptorul.

De această dată, ţinta va fi un focos însoţit de "măsuri similare celor pe care le-ar putea lua Iranul sau Coreea de Nord", potrivit unui oficial din domeniul apărării. Testul fusese amânat de mai multe ori.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici