Jurnalista Marina Ovsyannikova a fost arestată. L-a numit criminal pe Putin

Marina Ovsyannikova a devenit faimoasă în întreaga lume pentru că a expus o pancartă cu lozinci de condamnare a războiului rus.

9345 afișări
Imaginea articolului Jurnalista Marina Ovsyannikova a fost arestată. L-a numit criminal pe Putin

ACTUALIZARE 17:30 Jurnalista rusă Marina Ovsyannikova, care în martie protestase împotriva războiului din Ucraina arătând un semn în timpul ştirilor de pe primul canal, a fost arestată la Moscova pentru că a „discreditat” armata rusă, a anunţat de avocatul său, Dmitri Zakhavatov.

„Acum suntem în faţa anchetatorilor. S-a deschis o anchetă" împotriva lui Ovsyannikova pentru "difuzare de informaţii false" despre armată, a explicat avocatul, precizând că femeia "a fost arestată".

////////////////

Forţele de securitate ruse au pătruns în locuinţa jurnalistei moscovite Marina Ovsyannikova, care a devenit faimoasă în întreaga lume pentru că a expus o pancartă cu lozinci de condamnare a războiului rus, în spatele unui coleg, la o emisiune în direct la televiziunea de stat rusă.

Oamenii serviciilor de securitate - a declarat astăzi avocatul Dmitri Zakhvatov, al grupului pentru drepturile civile OVD-Info - au intrat în casa reporterului fără să aştepte sosirea consultantului juridic al Ovsyannikova.

Jurnalista a fost deja condamnată la mai multe amenzi grele pentru critica ei la adresa războiului lui Putin din Ucraina, iar acum căutările ar putea fi legate, potrivit lui Zakhvatov, de recentul protest în care a văzut-o fluturând o pancartă pe care scria „Putin este un criminal, iar soldaţii lui sunt fascişti”, în centrul Moscovei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici