Pericol de epidemii în Mariupol din cauza cadavrelor abandonate

Autorităţile din Mariupol avertizează asupra pericolului de epidemii în oraşul în care au rămas mii de cadavre în zone publice, potrivit CNN.

383 afișări
Imaginea articolului Pericol de epidemii în Mariupol din cauza cadavrelor abandonate

Pericol de epidemii în Mariupol din cauza cadavrelor abandonate

Aproximativ 100.000 de persoane locuiesc încă în oraş, în ciuda luptelor grele care au avut loc timp de săptămâni întregi şi a lipsei unei alimentări centralizate cu apă.

Joi, consiliul municipal a declarat că există riscul de holeră, dizenterie şi Escherichia coli - o infecţie bacteriană care poate provoca dureri severe de stomac, diaree cu sânge şi insuficienţă renală.

Consiliul a spus că nu există condiţii de trai acceptabile şi că situaţia se va înrăutăţi pe măsură ce vremea se va încălzi.

„Deja temperatura aerului a ajuns la 20 de grade. Deci, epidemii puternice şi mortale ar putea izbucni în curând în oraş, din cauza lipsei de aprovizionare centralizată cu apă şi de canalizare, a descompunerii a mii de cadavre sub dărâmături şi a lipsei catastrofale de apă potabilă şi de alimente. Ocupanţii nu pot asigura populaţiei existente hrană, apă şi medicamente. Sau [nu sunt] pur şi simplu nu sunt interesaţi de acest lucru. Ei blochează toate încercările de evacuare. Şi fără asta, oamenii vor muri. La urma urmei, acum, în Mariupol ruinat, condiţii de viaţă medievale. Este nevoie de o evacuare imediată şi completă", a declarat primarul oraşului Mariupol, Vadym Boychenko:.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici