Permis de conducere pe numele lui Putin, descoperit la Chişinău într-o "fabrică" de acte false

Centrul anticorupţie din Republica Moldova a descoperit la Chişinău o "fabrică" de documente false, inclusiv un permis de conducere moldovenesc pe numele premierului rus Vladimir Putin.

4881 afișări
Imaginea articolului Permis de conducere pe numele lui Putin, descoperit la Chişinău într-o "fabrică" de acte false

Permis de conducere pe numele lui Putin, descoperit la Chişinău într-o "fabrică" de acte false (Imagine: ProTV Chişinău)

Potrivit Centrului anticorupţie, proprietarii afacerii fabricau la comandă orice act sau document fals, relatează marţi PRO TV Chişinău.

Printre actele realizate de aceştia a fost găsit şi un permis de conducere moldovenesc pe numele lui Vladimir Putin, despre care cel care l-a confecţionat a declarat că intenţiona să îl ofere cadou unui prieten.

Centrul anticorupţie susţine că tehnologia folosită de fabricanţi era de ultimă generaţie. Astfel, aceştia au reuşit să realizeze pentru ofiţerii sub acoperire un paşaport românesc în mai puţin de 20 de minute.

De afacere se ocupau cinci tineri, iar taxele pentru serviciile oferite variau între 100 de euro pentru un permis de conducere şi câteva mii de euro pentru un paşaport străin. Suspecţii fabricau şi acte de identitate italiene, spaniole sau româneşti.

Tinerii au fost reţinuţi şi se află în arest preventiv.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici