Peste 100.000 de locuitori ai statului New York, privaţi de electricitate în urma unei furturni

Autorităţile au restabilit alimentarea cu energie electrică pentru cel puţin 20.000 de locuitori din nordul statului american New York, după ce o furtună a privat peste 100.000 de persoane de electricitate în cursul zilei de miercuri, au anunţat companiile energetice.

2 afișări

Serviciul Meteorologic Naţional a raportat rafale de vânt de peste 80 de kilometri pe oră pe aeroportul din oraşul Rochester, statul New York, în cursul dimineţii de miercuri. Rafalele de vânt au smuls stâlpii de electricitate, copaci, au afectat liniile şi alimentarea cu energie electrică a locuinţelor şi firmelor.

Circa 50.000 de clienţi ai companiei National Grid au fost privaţi de energie electrică în cursul după-amiezii de miercuri, faţă de 70.000 câţi au fost afectaţi marţi, a declarat purtătorul de cuvânt Al Bianchetti. Compania a anunţat că rafalele puternice de vânt au împiedicat angajaţii să identifice din timp toate zonele afectate de pene de curent.

Filiala locală a companiei Energy East a anunţat că 33.000 de clienţi au fost privaţi de electricitate în cursul după-amiezii de miercuri, a declarat purtătorul său de cuvânt, Dick Marion.

Echipele de intervenţie au fost mobilizate pe teren în tot cursul zilei pentru a restabili alimentarea cu energie electrică "şi vor lucra şi în cursul nopţii", a adăugat Marion, fără a putea preciza când se vor încheia operaţiunile de reparare a liniilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici