Peste 100 de extracomunitari au pătruns 15 kilometri în Eurotunelul de sub Canalul Mânecii. Sute de imigranţi au blocat câteva ore traficul feroviar

Peste 100 de imigranţi extracomunitari au reuşit să pătrundă 15 kilometri în Eurotunelul care face legătura între Franţa şi Marea Britanie pe sub Canalul Mânecii, anunţă autorităţile franceze, potrivit site-ului cotidianului Le Figaro. În paralel, aproximativ 200 de imigranţi au încercat să pătrundă, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, în Eurotunel, traficul feroviar fiind întrerupt câteva ore.

1885 afișări
Imaginea articolului Peste 100 de extracomunitari au pătruns 15 kilometri în Eurotunelul de sub Canalul Mânecii. Sute de imigranţi au blocat câteva ore traficul feroviar

Sute de imigranţi au blocat câteva ore Eurotunelul, perturbând traficul feroviar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În cursul nopţii, circa 100 de imigranţi au reuşit să treacă de barierele de securitate şi să intre în tunel", a comunicat compania care administrează Eurotunelul.

"În mod remarcabil, au parcurs o distanţă de 15 kilometri, fiind opriţi de jandarmi", a declarat Fabienne Buccio, prefectul provinciei Pas-de-Calais. Eurotunelul care face legătura între Franţa şi Marea Britanie are distanţa de 50 de kilometri.

În paralel, 200 de imigranţi au protestat la intrarea din partea franceză în Eurotunel, blocând traficul feroviar, care a fost reluat sâmbătă dimineaţă.

"Aproximativ 200 de imigranţi au pătruns în Eurotunel, pe la intrarea din partea franceză, blocând căile ferate. A fost o acţiune coordonată, organizată", a declarat un purtător de cuvânt al Eurotunel.

Este vorba de cel mai recent dintr-o serie de incidente provocate de imigranţii extracomunitari care stau în zona Calais (nord-vestul Franţei) în aşteptarea unei oportunităţi de a ajunge în Marea Britanie.

Mecanicii trenurilor care traversează Eurotunelul, membri ai Confederaţiei Generale a Muncii (CGT) din Franţa, au lansat joi un apel la ajutor, explicând că nu îşi pot desfăşura activitatea, fiind şocaţi de numărul mare de imigranţi morţi în încercarea de a ajunge în Marea Britanie. Începând din iunie, 13 imigranţi extracomunitari au murit loviţi de trenuri în care au încercat să urce pentru a ajunge în Marea Britanie prin tunelul care traversează Canalul Mânecii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici