Peste 100 de insurgenţi au fost ucişi în sudul Afganistanului

Peste 100 de insurgenţi au fost ucişi în confruntările armate cu trupele coaliţiei internaţionale în sudul Afganistanului, a anunţat, miercuri, armata americană, citată de Reuters.

1 afișare
Imaginea articolului Peste 100 de insurgenţi au fost ucişi în sudul Afganistanului

Peste 100 de insurgenţi au fost ucişi în sudul Afganistanului

Confruntările au izbucnit după ce un convoi al trupelor americane şi afgane a fost atacat în districtul Shah Wali Kot din provincia Kandahar, potrivit unui comunicat.

Poziţiile insurgenţilor au fost atacate de avioanele de luptă americane, potrivit documentului citat.

"Forţele Naţionale de Securitate, coordonate de trupele coaliţiei, s-au implicat în luptă şi au ucis peste 100 de insurgenţi într-o confruntare care a început în această dimineaţă şi continuă în nordul provinciei Kandahar", se arată în comunicat.

Schimbul de focuri nu s-a soldat cu victime în rândul civililor. Un membru al trupelor afgane de securitate a fost ucis iar trei militari din cadrul forţelor coaliţiei internaţionale şi trei soldaţi afgani au fost răniţi, conform sursei citate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici