Peste 100 de răniţi în confruntările de la Tel Aviv dintre refugiaţii din Eritreea

Peste 100 de persoane au fost rănite în confruntările violente din Tel Aviv, Israel, între susţinătorii guvernului eritreean care sărbătoreau un eveniment şi opozanţii preşedintelui Isaias Afwerki. Mii de refugiaţi din statul african Eritreea trăiesc în Israel.

772 afișări
Imaginea articolului Peste 100 de răniţi în confruntările de la Tel Aviv dintre refugiaţii din Eritreea

Mediafax Foto

Poliţia israeliană a tras cu grenade lacrimogene pentru a dispersa mulţimea, în timp ce unii protestatari au aruncat cu pietre în poliţişti şi au dat foc unor coşuri de gunoi, potrivit Reuters.

Medicii israelieni au anunţat că 114 persoane au fost rănite inclusiv 30 de poliţişti.

Violenţele au izbucnit în timpul unui eveniment organizat de ambasada statului Eritreea cu ocazia Zilei Revoluţiei din 1 septembrie. Evenimentul marchează începutul războiului de independenţă al statului Eritreea faţă de Etiopia în 1961.

Preşedintele Isaias Afwerki conduce Eritreea din 1993, anul în care ţara şi-a obţinut independenţa. Grupurile pentru drepturile omului susţin că el conduce un regim extrem de represiv, iar ţara se află sub incidenţa sancţiunilor SUA şi UE.

„De ce am fugit din ţara noastră? De ce poliţia israeliană le-a dat un permis pentru a sărbători... pentru acest dictator? Noi suntem împotriva acestui lucru. De ce mă aflu aici în căutarea unui adăpost?", a declarat un protestatar din Tel Aviv, pentru Reuters.

Aproximativ 25.500 de solicitanţi de azil din Eritreea trăiesc în prezent în Israel, potrivit organizaţiei umanitare Assaf. Ei s-au refugiat în Israel susţinând că în ţara lor se confruntă cu persecuţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici