Peste 100 de şcoli vor fi închise la Varşovia începând de luni, din cauza inundaţiilor - GALERIE FOTO

Aproximativ 120 de şcoli vor fi închise începând de luni la Varşovia, unde nivelul apelor râului Vistula a atins un record pentru ultimii 60 de ani, a anunţat primarul capitalei poloneze, Hanna Gronkiewicz-Waltz.

13 afișări
Imaginea articolului Peste 100 de şcoli vor fi închise la Varşovia începând de luni, din cauza inundaţiilor - GALERIE FOTO

Peste 100 de şcoli vor fi închise la Varşovia începând de luni, din cauza inundaţiilor - GALERIE FOTO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aproximativ 120 de şcoli din cartierele situate de-a lungul râului vor fi închise începând de luni, a anunţat sâmbătă primarul capitalei.

Viitura de pe râul Vistula ar putea să afecteze Varşovia până marţi, amplificând riscul ruperii unor diguri îmbibate de apă, potrivit celulei de criză înfiinţate de Guvernul polonez.

În faţa acestui risc, primarul a lansat sâmbătă un apel către locuitorii din cartierele ameninţate de ape să fie pregătiţi de evacuare. Recomandarea ar putea viza peste 100.000 de persoane în acest oraş cu două milioane de locuitori.

Pe de altă parte, candidatul opoziţiei conservatoare la alegerile prezidenţiale, Jaroslaw Kaczynski, şi-a declarat sâmbătă susţinerea faţă de Guvernul liberal al lui Donald Tusk în lupta acestuia împotriva inundaţiilor catastrofale care devastează Polonia de peste o săptămână.

"Din partea noastră, puterea, Guvernul vor avea susţinere deplină", a declarat Kaczynski în cadrul unei reuniuni electorale, la Varşovia, a partidului său Lege şi Justiţie (PiS), înaintea scrutinului prezidenţial din 20 iunie, în cadrul căruia se va confrunta cu candidatul liberal favorit, Bronislaw Komorowski.

"Evenimentele care au loc în Polonia ar trebui să ne determine să fim solidari", a declarat Kaczynski, a cărui atitudine conciliantă adoptată încă de la începutul campaniei electorale este contrară caracterului său conflictual, manifestat în perioada în care a fost premier.

Jaroslaw Kaczynski a anunţat sâmbătă că a decis să transforme reuniunea sa electorală într-un concert de caritate în beneficiul victimelor inundaţiilor, care s-au soldat cu cel puţin zece morţi şi au constrâns zeci de mii de persoane să îşi abandoneze locuinţele.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici