Peste 11.000 de cazuri de holeră înregistrate în Zimbabwe

Ministrul Sănătăţii din Zimbabwe, David Parirenyatwa, a declarat că 11.071 de cazuri suspecte de holeră au fost înregistrate în această ţară de la începutul epidemiei, în august, soldată cu moartea a 425 de persoane.

14 afișări
Imaginea articolului Peste 11.000 de cazuri de holeră înregistrate în Zimbabwe

Peste 11.000 de cazuri de holeră înregistrate în Zimbabwe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Alte 1.000 de cazuri de holeră au fost înregistrate, deşi serviciile de sănătate iau toate măsurile necesare pentru combaterea epidemiei, a dat asigurări ministrul din Zimbabwe.

Sezonul ploios ar putea agrava situaţia sanitară a ţării, deja precară, a avertizat el.

Biroul pentru coordonarea afacerilor umanitare al ONU a menţionat vineri înregistrarea a 9.908 cazuri, boala afectând toată jumătatea de est a statului Zimbabwe, potrivit datelor strânse de acest organism.

Vineri seara, şeful opoziţiei din Zimbabwe, Morgan Tsvangirai, a afirmat la Tanger, în nordul Marocului, că "peste 500 de persoane" au murit deja în ţara sa din cauza epidemiei, în timp ce alte 500.000 trăiesc în condiţii precare, din cauza crizei economice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici