Peste 15.000 de milionari vor să părăsească Rusia în 2022

Peste 15.000 de milionari vor să fugă din Rusia în acest an. Cetăţenii bogaţi întorc spatele regimului lui Vladimir Putin după invadarea Ucrainei.

2382 afișări
Imaginea articolului Peste 15.000 de milionari vor să părăsească Rusia în 2022

Sursa Foto - Hepta

Se preconizează că aproximativ 15% dintre ruşii cu active de peste 1 milion de dolari  vor să emigreze  în alte ţări până la sfârşitul anului 2022, conform informaţiilor companiei Henley & Partners. 

„Rusia are o hemoragie de milionari”, a spus Andrew Amoils, şeful de cercetare la New World Wealth, care a compilat datele pentru Henley .

„Persoanele bogate au emigrat anual din Rusia într-un număr aflat în creştere constantă în ultimul deceniu, un semn de avertizare timpurie al problemelor actuale cu care se confruntă ţara. Din punct de vedere istoric, prăbuşirile majore ale ţărilor au fost de obicei precedate de o accelerare a emigrării oamenilor bogaţi, care sunt adesea primii care pleacă, deoarece au mijloacele pentru a face acest lucru”.

Potrivit The Guardian, se estimează că Ucraina va suferi cea mai mare pierdere de persoane cu valoare netă ridicată  ca proporţie din populaţia sa.  2.800 de milionari vor părăsi ţara până la sfârşitul anului.

Bogaţii lumii s-au mutat în mod tradiţional în SUA şi Marea Britanie, dar Henley a spus că se aşteaptă ca Emiratele Arabe Unite să devină destinaţia numărul 1 pentru emigranţii milionari. „Marea Britanie şi-a pierdut coroana centrului bogăţiei, iar SUA se estompează rapid ca un magnet pentru bogaţii lumii, fiind de aşteptat ca EAU să le depăşească la nivel global în 2022”, a spus Henley în raportul său, care se bazează pe „urmărirea sistematică a tendinţelor internaţionale de migrare a averii private”.

De asemenea, se aşteaptă să se mute un număr mare de milionari în „cele trei doamne M”: Malta, Mauritius şi Monaco.

„Malta a fost una dintre cele mai mari poveşti de succes ale Europei din ultimul deceniu, nu doar în ceea ce priveşte migraţia milionară, ci şi în ceea ce priveşte creşterea generală a bogăţiei”, a spus Amoils. „În prezent, este una dintre pieţele cu cea mai rapidă creştere din lume, cu o creştere a averii în dolari americani de 87% între 2011 şi 2021. Cetăţenia sa prin procesul de naturalizare a adus o nouă bogăţie substanţială naţiunii insulare şi a fost creditată cu propulsarea creşterii puternice a Maltei în mai multe sectoare, inclusiv servicii financiare, IT şi imobiliare. Se preconizează că aproximativ 300 de milionari se vor muta în Malta în 2022.

Naţiunea insulară din Oceanul Indian, Mauritius este descrisă de Henley ca un „magnet al bogăţiei” datorită creării unui centru financiar internaţional care oferă reduceri fiscale semnificative. Ţara nu are impozit pe câştigul de capital, nici impozit pe moştenire şi are doar o cotă maximă de impozitare de 3% din companiile globale.

Monaco i-a atras de multă vreme pe superbogaţi lumii pentru că nu percepe impozit pe venit, impozit pe câştig de capital sau impozit pe proprietate.  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici