Peste 20 de traficanţi de droguri condamnaţi în Iran, executaţi în masă

Un număr de 24 de traficanţi de droguri condamnaţi au fost spânzuraţi, în 30 iulie, într-o închisoare din Karaj, aceasta fiind una din cele mai importante execuţii în masă din Iran.

271 afișări
Imaginea articolului Peste 20 de traficanţi de droguri condamnaţi în Iran, executaţi în masă

Peste 20 de traficanţi de droguri condamnaţi în Iran, executaţi în masă (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Joia trecută, 24 de traficanţi internaţionali de droguri au fost spânzuraţi la închisoarea Rajai-Shahr din Karaj", la 50 de kilometri vest de Teheran, a declarat viceprocurorul Teheranului, Mahmoud Salarkia.

Identitatea şi naţionalităţile celor condamnaţi la moarte nu au fost făcute publice.

Pe 4 iulie, alţi 20 de traficanţi de droguri au fost spânzuraţi, în aceeaşi închisoare.

Iranul se situează pe locul doi la nivel mondial în ceea ce priveşte execuţiile, după China, potrivit Amnesty International. Se întâmplă rar, însă, ca un număr mare de deţinuţi să fie executaţi în aceeaşi zi.

Înainte de execuţiile din 4 iulie sunt confirmate 29 de condamnări la moarte în 2008, pentru trafic de droguri, viol sau crime. Numărul vehiculat de Amnesty International este însă de 346.

Preşedinţia suedeză a UE a "condamnat ferm" execuţiile din 4 iulie, cerând din nou autorităţilor iraniene să renunţe definitiv la pedeapsa cu moartea.

Infracţiunile pentru care se poate acorda pedeapsa cu moartea în Iran sunt crima, violul, jaful armat, traficul de droguri şi adulterul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici