Peste 3.000 de refugiaţi din nordul Siriei au ajuns în ultimele zile în Turcia

Peste 3.000 de etnici turci şi arabi care şi-au părăsit casele din cauza luptelor desfăşurate în provincia siriană Latakia au ajuns în Turcia în ultimele zile, anunţă Departamentul turc pentru gestionarea dezastrelor, citat de site-ul agenţiei Reuters.

1235 afișări
Imaginea articolului Peste 3.000 de refugiaţi din nordul Siriei au ajuns în ultimele zile în Turcia

Peste 3.000 de refugiaţi din nordul Siriei au ajuns în ultimele zile în Turcia (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)

Un oficial al comunităţii etnicilor turci a declarat că alte mii de imigranţi sunt aşteptaţi în Turcia, în contextul în care satul sirian Yamadi ar fi vizat de raiduri aeriene ruse.

"După primele bombardamente care au vizat satul Yamadi, în Turcia au venit 731 de imigranţi, în principal copii, bebeluşi, femei şi vârstnici", a transmis Departamentul turc pentru gestionarea dezastrelor (AFAD).

În total, în ultimele zile, 3.120 de sirieni au intrat pe teritoriul Turciei prin punctul de trecere a frontierei Pulluyazi.

Afluxul de refugiaţi s-a intensificat începând din 24 ianuarie, când oraşul Rabiya (provincia Latakia), care era ocupat de insurgenţi, a fost recucerit de forţele guvernamentale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici