Peste 30 la sută dintre spitalele din Rusia nu au apă caldă, iar opt la sută nu au apă curentă

Peste 30 la sută dintre spitalele din Rusia nu au apă caldă, iar aproximativ opt la sută nu sunt alimentate deloc cu apă, a declarat premierul Vladimir Putin, apreciind că un sfert dintre unităţile medicale ruse necesită "renovări totale".

16 afișări
Imaginea articolului Peste 30 la sută dintre spitalele din Rusia nu au apă caldă, iar opt la sută nu au apă curentă

Peste 30 la sută dintre spitalele din Rusia nu au apă caldă, iar opt la sută nu au apă curentă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Peste 30 la sută dintre spitalele din Rusia nu au apă caldă, opt la sută nu au apă curentă, nouă la sută nu sunt racordate la sistemul de canalizare, iar 25 la sută necesită o renovare totală", a precizat Putin, citat de RIA Novosti.

Premierul a promis 460 de miliarde de ruble (aproximativ 11,5 miliarde de euro) pentru modernizarea sectorului sanitar în perioada 2011-2012.

Rusia se confruntă cu probleme grave în materie de sănătate publică, dar şi cu o gravă criză demografică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici