Peste 300 de oameni, ucişi de furtuna tropicală Ketsana în Filipine şi Vietnam - VIDEO

Cel puţin 277 de persoane au murit şi 42 au fost date dispărute în Filipine din cauza inundaţiilor provocate de furtuna tropicală Ketsana, în timp ce alte 92 au murit în Vietnam, a anunţat joi Consiliul naţional de coordonare în caz de dezastre.

61 afișări
Imaginea articolului Peste 300 de oameni, ucişi de furtuna tropicală Ketsana în Filipine şi Vietnam - VIDEO

Peste 300 de oameni, ucişi de furtuna tropicală Ketsana în Filipine şi Vietnam (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Numărul persoanelor afectate în diverse grade de către furtună, care a traversat la 26 septembrie arhipelagul, a ajuns de la 2,2 la 2,5 de milioane, potrivit aceleiaşi surse.

Circa 700.000 de persoane s-au refugiat în centre de urgenţă.

Preşedintele Filipinelor, Gloria Arroyo, a anunţat marţi deschiderea în regim excepţional a palatului prezidenţial unde sute de persoane s-au refugiat rapid.

Recunoscând că serviciile de intervenţie sunt "depăşite" de amploarea situaţiei, Guvernul filipinez a făcut apel la începutul săptămânii la ajutor umanitar internaţional.

Transformată în taifun, Ketsana şi-a urmat traseul marţi prin Vietnam, unde a provocat moartea a 92 de persoane şi dispariţia altor 19, a anunţat joi un membru al comitetului naţional de luptă împotriva inundaţiilor şi furtunilor din Hanoi.

Ketsana, care şi-a diminuat din nou din intensitate pentru a se transforma în depresiune tropicală în noaptea de marţi spre miercuri, a provocat moartea a cel puţin 11 persoane în Cambodgia. Furtuna a cauzat de asemenea inundaţii în Laos.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici