Peste 350 de morţi în Myanmar, în urma unui ciclon

Cel puţin 351 de persoane au murit în urma ciclonului Nargis, care a afectat la sfârşitul acestei săptămâni sudul Myanmarului, potrivit unui nou bilanţ provizoriu furnizat duminică de autorităţi.

12 afișări
Imaginea articolului Peste 350 de morţi în Myanmar, în urma unui ciclon

Peste 240 de morţi în Myanmar, în urma unui ciclon (Imagine: Mediafax Foto)

Un bilanţ anterior evoca peste 241 de morţi. "Conform ultimelor informaţii aflate la dispoziţia noastră, 19 persoane au fost ucise în regiunea Rangoon şi 222 în regiunea Irrawaddy", precizase un oficial din Ministerul birman al Informaţiilor.

Pe lângă cele 241 de decese anunţate anterior, 109 persoane au murit numai pe insula Haing Gyi, în sud-vestul ţării, şi alta în localitatea Nyaungdone, a anunţat postul public de televiziune MRTV.

Ciclonul Nargis a provocat numeroase pagube în sudul statului, în special în oraşul Rangoon, potrivit oficialilor.

Liniile de electricitate şi de telecomunicaţii au fost avariate în momentul în care furtuna tropicală s-a abătut asupra zonelor de litoral în noaptea de vineri spre sâmbătă, iar în cinci regiuni (Rangoon, Irrawaddy, Pegu, şi statele Mon şi Karen) a fost decretată stare de catastrofă naturală, potrivit unui oficial din Ministerul Informaţiilor.

"Am înţeles că numeroase persoane au fost rănite", a declarat la rândul său un angajat al spitalului din Rangoon.

Ciclonul Nargis, care venea din Golful Bengal, a fost deosebit de violent, rafalele de vânt atingând 200 de kilometri pe oră, iar aeroportul internaţional din Rangoon a fost închis sâmbătă. MRTV a precizat că aeroporptul va fi redeschis luni.

Duminică, străzile din Rangoon erau blocate de copaci, panouri publicitare şi acoperişuri de case luate de vânt, precum şi de vehicule avariate grav.

"Am desfăşurat unităţi militare pentru operaţiuni de salvare şi reabilitare", a declarat oficialul din Ministerul Informaţiilor.

Ciclonul Nargis s-a abătut asupra Myanmarului cu o săptămână înainte ca regimul militar să organizeze un referendum pentru o nouă Constituţie, însă nu se ştie deocamdată dacă scrutinul va fi afectat de intemperii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici