Peste 40 de milioane de persoane din întreaga lume strămutate din cauza conflictelor: "Este cea mai mare cifră înregistrată vreodată"

Numărul persoanelor strămutate intern din cauza conflictelor a crescut anul trecut până la cifra de 40,8 milioane de oameni, se arată într-un raport publicat miercuri, citat de site-ul postului de televiziune France 24.

681 afișări
Imaginea articolului Peste 40 de milioane de persoane din întreaga lume strămutate din cauza conflictelor: "Este cea mai mare cifră înregistrată vreodată"

Peste 40 de milioane de persoane din întreaga lume strămutate din cauza conflictelor: "Este cea mai mare cifră înregistrată vreodată"

"Aceasta este cea mai mare cifră înregistrată vreodată şi reprezintă dublul numărului de refugiaţi din întreaga lume", a declarat Jan Egeland, şeful Consiliului Norvegian pentru Refugiaţi, co-autor al raportului împreună cu Centrul de Monitorizare a Strămutărilor Interne (IDMC) de la Geneva.

Deplasările interne s-au intensificat după Primăvara arabă din 2010 şi apariţia organizaţiei extermiste Stat Islamic, se afirmă în raport, astfel că în Yemen, Siria şi Irak se află peste jumătate din numărul total de persoane strămutate.

În afara Orientului Mijlociu, alte state cu un număr mare de persoane strămutate intern sunt Afganistan, Republica Centrafricană, Columbia, Republica Democratică Congo, Nigeria, Sudanul de Sud şi Ucraina.

Potrivit raportului, în anul 2015, din cauza catastrofelor naturale au fost forţate să-şi părăsească propriile case 19,2 milioane de persoane, cele mai multe fiind din India, China şi Nepal.

În total, conflictele şi dezastrele naturale au dus la strămutarea internă a 27,8 milioane de noi persoane în anul precedent.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici